Warsztaty kulinarne z udziałem finalistki Masterchefa okazały się pouczającą i pożyteczną lekcją. Sylwia Garska-Chmarycz pokazała, że gotowanie nie musi być nudne.
-. Nasi najmłodsi uczniowie przygotowali pyszną nuletlle z avocado, zawierającą tylko zdrowe produkty. Dzieci pod czujnym okiem naszego gościa wykonały doskonałą przekąskę, małe " co nie co"
- mówią organizatorzy warsztatów
.- Czarne buźki i oblizane palce, świadczyły o tym, że danie smakowało, a dzieci wykrzyczały, że najlepszą nulella jest w Lęborku.
Starsi uczniowie przygotowali własnoręcznie robiony makaron spaghetti all'amatriciana. I to nie byle jaki.
- Został połączony w jeden wspólny i rozciągnął się na całą halę sportową. Podczas łączenia ciasta, uczniowie mogli zobaczyć jak ogromne znaczenia ma współpraca w osiągnięciu wspólnego celu
- podkreślają organizatorzy zajęć.
- Gdy makaron się gotował, nasi zdolni kucharze mogli zabrać się za przygotowanie sosu. Danie, które przygotowali to makaron Mamy nadzieję, że wszyscy uczestnicy zapamiętali przepisy i będą mogli zaprezentować swoje umiejętności kulinarne w domach. Historia pani Sylwii pokazuje nam jak można połączyć pracę z pasją i robić na co dzień to co się kocha.
Giganci zatruwają świat
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?