MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Liście brzozy są jak najbardziej jadalne, chociaż lepiej je...
fot. pixabay.com

Zjedz te liście. Poszukaj w okolicy lipy, morwy i głogu, co jeszcze? Lepiej na surowo, czy po ugotowaniu?

Brzoza

Liście brzozy są jak najbardziej jadalne, chociaż lepiej je np. zaparzyć, ponieważ surowe pozostawią w ustach gorzki posmak, który może utrzymywać się przez długi czas. Liście można również suszyć i używać razem z innymi ziołami do przygotowania herbaty. W sałatce smak liści brzozy może być trochę zbyt intensywny.

Zobacz również

Tysiąc złotych do pensji. 190 tys. osób w Polsce dostanie dodatek

NOWE
Tysiąc złotych do pensji. 190 tys. osób w Polsce dostanie dodatek

Studenci Politechniki Gdańskiej badają wody Wdzydzkiego Parku Krajobrazowego

Studenci Politechniki Gdańskiej badają wody Wdzydzkiego Parku Krajobrazowego

Polecamy

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?