Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

Tak w PRL-u wyglądały obchody Bożego Ciała. Zobacz zdjęcia z procesji sprzed lat!

Tak w PRL-u wyglądały obchody Bożego Ciała. Zobacz zdjęcia z procesji sprzed lat!

Poznań wzmacnia opiekę nad dzikimi zwierzętami. Inkubatory w radiowozach

NOWE
Poznań wzmacnia opiekę nad dzikimi zwierzętami. Inkubatory w radiowozach

Polecamy

Trwają matury 2024. Sprawdź harmonogram i najważniejsze informacje

Trwają matury 2024. Sprawdź harmonogram i najważniejsze informacje

Tygodniowy przegląd prasy w Łebie, (5.05-11.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Łebie, (5.05-11.05.2024)

Policjanci natknęli się na złodzieja, który ukradł tusz do rzęs. Nie uciekł daleko

Policjanci natknęli się na złodzieja, który ukradł tusz do rzęs. Nie uciekł daleko