Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Karolina Kuklińska ze Starej Kiszewy tworzy wyjątkowe słodkie stoły. Jej deserki są hitem imprez!

Edyta Łosińska-Okoniewska
Edyta Łosińska-Okoniewska
Desery tworzone przez Karolinę Kuklińską uświetniają wiele uroczystości. Klienci mają do wyboru sporo smaków i kształtów.
Desery tworzone przez Karolinę Kuklińską uświetniają wiele uroczystości. Klienci mają do wyboru sporo smaków i kształtów. Karolina Kuklińska
Ciasta i torty to już przeżytek. Teraz na imprezach królują niewielkie deserki o bajecznych smakach i kształtach. Tworzy je Karolina Kuklińska ze Starej Kiszewy. Jej słodkie stoły stały się hitem!

Słodki stół Karoliny Kuklińskiej ze Starej Kiszewy

Tradycyjne ciasta i torty to już przeżytek. Teraz na imprezach królują niewielkie deserki, które często przybierają różne formy. A smak to już kwestia upodobań i wyobraźni. Karolina Kuklińska ze Starej Kiszewy, ma głowę pełną pomysłów. Klienci uwielbiają jej słodkości.

- Słodkie stoły (deserki) w ostatnim czasie stają się coraz bardziej popularne - mówi Pani Karolina. - Najchętniej zamawiane są minibezy z kremem śmietanowym i świeżymi owocami, banoffee, panna cotta z musem truskawkowym lub brzoskwiniowym, snickers, miniserniczki z oreo i borówkami.

Jak podkreśla cukierniczka, jest to świetna alternatywa dla ciast, chociażby ze względu na bardzo wygodną formę. Taki deserek zachowuje swój kształt i wygląd przez wiele godzin, są różnorodne rodzaje, smaki, tekstury. Każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie.

- Formy są bardzo różnorodne od minibez, po pojemniczki, ciastka na patyku typu cake popsy lub cake slice, donuty, pojemniki na babeczki, szampanówki - mówi Karolina Kuklińska. - Smaki, które są najpopularniejsze to lekkie, nie za słodkie, owocowe. Każdy deserek wymaga sporej ilości pracy. Potrzeba wielu składników aby stworzyć danych rodzaj.

W ofercie nie może być nudy, dlatego też Pani Karolina stara się co jakiś czas odświeżać menu i zaskakiwać nowymi propozycjami.
Cena za sztukę uzależniona jest od ilości składników potrzebnych do jego wyprodukowania. Zwykle trzeba przeznaczyć około 6-7 złotych.

Najczęściej słodkie stoły są zamawiane przez pary młode. Ale wśród klientów nie brakuje także jubilatów i solenizantów. 18-tki, 40-tki, rocznice ślubu, chrzty - to tylko nieliczne z okazji, podczas których pojawiają się bajeczne słodkości.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź "Dziennik Bałtycki" codziennie. Obserwuj dziennikbaltycki.pl!

- Coraz częściej wykonuje deserki w połączeniu z ciastami, ponieważ wtedy na stołach w restauracjach jest różnorodność. Goście chętnie częstują się nimi - dodaje Karolina Kuklińska. - Inspiracje czerpię głównie z social mediów, blogów kulinarnych, posiadam wiele e-booków oraz książek ze wspaniałymi przepisami. Podczas podróży także staram się szukać nowinek dla moich klientów.

Karolina Kuklińska jest samoukiem, a talent do tworzenia słodkich dzieł sztuki odkryła przypadkowo...

- Cukiernictwem zajmuje się od około 8 lat - wspomina. - Wszystko zaczęło się w momencie, gdy na świat miała przyjść moja córka. Wówczas postanowiłam zagłębić się w tajniki zdrowej kuchni, żeby przygotowywać dla niej zdrowe posiłki.

Efekty pracy i pasji Pani Karoliny są imponujące. Można je obejrzeć na facebookowym profilu Ciasta domowe Karoliny.

od 18 latnarkotyki
Wideo

Jaki alkohol wybierają Polacy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na leba.naszemiasto.pl Nasze Miasto