MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tak oliwa po wyciśnięciu nie podlega dalszej obróbce....
fot. tycoon751/123RF

Jak wybrać najlepszą oliwę z oliwek? Co znaczy oliwa extra virgin, a czym jest oliwa light? Sprawdź, które rodzaje oliwy są najzdrowsze

Oliwa nierafinowana

Tak oliwa po wyciśnięciu nie podlega dalszej obróbce. Dlatego rozkłada się w niższej temperaturze niż rafinowana i może też szybciej się psuć, tj. jełczeć, gdy zachodzi proces utleniania wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Tylko bez oczyszczania zapewnia jednak korzyści zdrowotne.

Zobacz również

Te szkoły średnie w Rzeszowie i Przemyślu najczęściej wybierają uczniowie ósmych klas

NOWE
Te szkoły średnie w Rzeszowie i Przemyślu najczęściej wybierają uczniowie ósmych klas

Ceny w Boszkowie 2024. Będą paragony grozy w lokalach gastronomicznych?

NOWE
Ceny w Boszkowie 2024. Będą paragony grozy w lokalach gastronomicznych?

Polecamy

Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

HIT DNIA
Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

GORĄCY TEMAT
Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?