MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Starsze grzyby żółkną, a potem brązowieją i zasychają. We...
fot. Jerzy Opioła/wikimedia.commons CC BY-SA 4.0

Gigantyczny grzyb, który wygląda jak czaszka. Czy można go jeść? Sprawdź, gdzie szukać czasznicy i co z niej zrobić

Dojrzały owocnik czasznicy

Starsze grzyby żółkną, a potem brązowieją i zasychają. We wnętrzu dojrzewają zarodniki, które rozsypią się, podobnie jak purchawki.
licencja

Zobacz również

Piknik z Żubrami w Kopnej Górze. Zwiedzanie Zagrody Pokazowej Żubrów i inne atrakcje

Piknik z Żubrami w Kopnej Górze. Zwiedzanie Zagrody Pokazowej Żubrów i inne atrakcje

Niedziela na targowisku rolniczym w Sławnie bardzo udana. Zdjęcia

Niedziela na targowisku rolniczym w Sławnie bardzo udana. Zdjęcia

Polecamy

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi