Przy Sanktuarium św. Jakuba Apostoła stanęły stoiska na których m.in. Lęborskie Bractwo Historyczne podczas Festiwalu Rzemiosł dawnych przybliżali mieszkańcom kulisy średniowiecznych technik wykonywania butów, malowania tarcz, czy produkcji uzbrojenia. Nie zabrakło też warsztatów kulinarnych, gdzie obok kruchych ciasteczek, wykonanych wedle współczesnego przepisu, można było skosztować takie rarytasy, jak średniowieczne potrawy z drobiu czy przyrządzony ogon bobra.
Zobacz wideo:
Drób na wystawie
Natomiast obok stoisk, w klatkach prezentował się drób ozdobny. Wśród prezentowanych gatunków kur można było obejrzeć bojowca nowoangielskiego, kochiny miniaturowe, francuskie Maransy znoszące brązowe jajka, Arakuany, których jajka mają niską zawartość cholesterolu, czy chińskie kury jedwabiste z piórami łudząco przypominającymi futro.
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?